MOXA THERAPIE VOOR STUITLIGGING

Ligt jouw baby in stuit? Ben je op zoek naar een veilige, pijnvrije en effectieve manier om jouw baby te laten draaien? Met Moxa-therapie kunnen de therapeuten bij JUNO jou hiermee helpen.

Home » Diensten » Moxa therapie voor stuitligging

Moxa therapie voor stuitligging

Als je baby met zijn/ haar billen naar beneden ligt, noemen we dat een stuitligging. De meeste vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging bevallen via een keizersnede. Echter, moxa therapie kan helpen je baby te laten draaien.

Onderzoek naar de werking van moxa bij stuitligging, uitgevoerd in het Erasmus MC in 2010, toonde aan dat 75% van de baby’s bleek te draaien bij deze behandeling (van den Berg, 2010). Moxa biedt dan ook een veilige, pijnvrij en effectieve methode om de baby te laten draaien bij stuitligging.

  Fysiotherapie voor zwangeren in Tilburg

  Wat is Moxa therapie?

  Moxa wordt vervaardigd uit samengeperste blaadjes van Chinese Bijvoetkruid. Moxa therapie is een behandelmethode waarbij met Moxa bepaalde acupunctuurpunten worden gestimuleerd met een diep doordringende warmte. Voor moxatherapie bij stuitligging gebruiken we een moxastaaf (een soort dikke wierook staaf) om de moxa toe te passen bij het punt BL-67 (een acupunctuurpunt dat naast je kleine teennagel ligt, en die invloed heeft op de baarmoeder).

  Idealiter beginnen we vanaf de 34ste week van de zwangerschap, omdat er dan voldoende vruchtwater en ruimte is om de draaiing te helpen. Moxa kan nog effectief zijn tot 38/39 weken, echter hoe later de moxa behandeling gestart wordt hoe kleiner de kans dat de baby draait.

  Hoe werkt Moxa therapie bij stuitligging?

  Moxatherapie zorgt dat de baarmoeder beter doorbloed wordt. Daardoor rijpt de baarmoeder beter en is de kans groter dat de baby spontaan draait. Bovendien stimuleer je het weefsel van de baarmoeder, dit moedigt de baby aan om wat actiever te worden en uiteindelijk te kunnen draaien.

  Kwaliteit staat centraal

  JUNO voldoet aan de kwaliteitseisen zoals gesteld door de Nederlandse vereniging voor traditionele Chinese Geneeskunde (Zhong Lidnr. 2022055).