DRY NEEDLING TILBURG

Ben je een vrouw en op zoek naar “Dry needling Tilburg” of “Triggerpoint Therapie Tilburg”? Dan ben je bij JUNO Health & Wellness aan het juiste adres. De praktijk “Voor Vrouwen, Door Vrouwen”.

Home » Diensten » Dry needling

Dry Needling Tilburg voor vrouwen

Dry needling is een specialistische behandelmethode van de fysiotherapeut waardoor “trigger points” (of spierverhardingen) worden aangeprikt met een zeer dunne acupunctuurnaald. Het wordt dan ook wel triggerpoint therapie genoemd.

Het effect hiervan is dat de aangedane spieren snel en langdurig ontspannen waardoor pijn klachten ook verminderen.

Indien de therapeuten van JUNO Health & Wellness denken dat je baat kunt hebben bij een Dry needling behandeling dan zullen ze dit tijdens de intake bespreekbaar maken.

  JUNO Dry needling voor vrouwen Tilburg

  Wat zijn “trigger points”?

  Een “trigger point” is een plek in een spier waar spanning zich verzamelt, die zowel lokale pijn als uitstralende pijn kan veroorzaken. Trigger points kunnen zich uiten in;

  • Bewegingsbeperkingen, pijn of stijfheid in een gewricht
  • Verminderde spierkracht
  • Lokale pijn of stijfheid in een spier
  • Uitstralende pijn die op een andere plek gevoeld kan worden
  • Hoofdpijn of aangezichtspijn

  Ben je benieuwd of jouw klacht verholpen kan worden middels dry needling?  Neem dan gerust contact op met JUNO.

  Veelgestelde vragen over dry needling

  Hoe voelt dry needling aan?

  Het inbrengen van het naaldje voel je niet. Als de trigger point aangeprikt wordt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat kan een kortdurende kramp gevoel geven en zou gepaard kunnen gaan met wat lokale pijn en soms ook uitstralende pijn. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en zul je merken dat je makkelijker kunt bewegen. Het komt ook voor dat men licht kan transpireren of zich vermoeid kan voelen, maar dat herstelt zich snel.

  Hoelang duurt een dry needling behandeling?

  De duur van de behandeling is gelijk aan 1 fystioheraptie behandeling á 30 minuten. De behandeling zelf duurt per naald slechts enkele seconden. Hoeveel naalden er nodig zijn hangt af van het aantal actieve trigger points die behandeld moeten worden.

  Wat kost een dry needling behandeling?

  Dry needling valt onder een reguliere fysiotherapie behandeling en zijn dan ook gelijk aan het fysiotherapie tarief á € 43,- euro.

  Kan ik de kosten declareren bij de zorgverzekering?

  JUNO werkt contractvrij. Dit betekent dat je de factuur eerst zelf ontvangt en betaalt. Dit kan contant, per pin of middels een betaalverzoek direct na de behandeling op locatie.

  Daarna dien je zelf de rekening in bij jouw zorgverzekeraar voor een vergoeding. Het verschilt per zorgverzekeraar en polis hoeveel je vergoed krijgt. Raadpleeg daarom altijd eerst je polisvoorwaarden en/of mail je zorgverzekeraar om vooraf te weten waar je aan toe bent.

  Cliënten over Dry Needling Tilburg

  Google review badge - JUNO Health & Wellness

  Dry Needling van JUNO Health & Wellness wordt beoordeeld met 5 sterren!

  Kwaliteit staat centraal

  JUNO voldoet aan de kwaliteitseisen zoals gesteld door de beroepsvereniging van fysiotherapeuten in Nederland (KNGF lidnummer: P417868).