ACUPUNCTUUR VOOR ZWANGEREN TILBURG

Met acupunctuur kunnen zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier behandeld worden. Ben jij opzoek naar Acupunctuur voor zwangeren Tilburg? Dan ben je bij JUNO Health & Wellness aan het juiste adres. De praktijk “Voor Vrouwen, Door vrouwen”.

Home » Diensten » Acupunctuur voor zwangeren Tilburg 

Acupunctuur tijdens de zwangerschap Tilburg

De zwangerschap en de eerste tijd daarna is een zeer bijzondere tijd. Het is een tijd van grote veranderingen in je leven, zowel fysiek als mentaal en emotioneel. Soms verloopt deze periode echter moeizamer dan verwacht door het ontstaan van zwangerschapsklachten die het genieten je in de weg staat.

De meeste vrouwen proberen in deze periode het gebruik van medicijnen zoveel mogelijk te vermijden. Acupunctuur biedt een veilig en effectief alternatief voor de behandeling van veel voorkomende zwangerschaps- en post-partum klachten.

Heb je last van lichamelijke klachten tijdens je zwangerschap en wil je een afspraak maken voor acupunctuur bij JUNO? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

  Fysiotherapie voor zwangeren in Tilburg

  Vaak behandelde klachten

  Zwangerschapsklachten die vaak met succes behandeld worden zijn oa:

  • NZwangerschapsmisselijkheid en braken
  • NBuikpijn/ veel harde buiken
  • NObstipatie en aambeien
  • NDreigende miskraam
  • NVermoeidheid
  • NHoge bloeddruk
  • NOedeem
  • NStemmingswisselingen
  • NAngst, paniekaanvallen
  • NStuitligging
  • NSlaapproblemen
  • NPre-birth behandeling (voorbereiding op de bevalling)
  • NBekkenpijn en Rugpijn
  • NCarpaal tunnelsyndroom
  • NPeripartum depressie

  Acupuncturist voor tijdens de zwangerschap Tilburg

  Nikki is geschoold in zowel Westerse Medische acupunctuur als Traditionele Chinese acupunctuur en heeft al meer dan 17 jaar ervaring in het behandelen van verschillende lichamelijke pijnklachten.

  Tijdens haar Traditional Chinese Medicine (TCM) opleiding specialiseerde ze zich in het behandelen van vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Daarnaast verdiepte ze zich in acupunctuur als behandelmethode voor vruchtbaarheidsproblemen.

  Naast acupunctuur combineert Nikki al haar expertises om de beste zorg voor vrouwen in Tilburg en omgeving aan te bieden.

  Ze verwelkomt je graag voor een afspraak Acupunctuur in haar praktijk in Tilburg. Lees onder het team meer over Nikki.

  Manuele therapie - JUNO Health & Wellness Tilburg

  Nikki Rowe – Acupuncturist Tilburg

  Veelgestelde vragen m.b.t. acupuntuur voor zwangeren

  Hoelang duurt een acupuntuur behandeling?

  De duur van de behandeling is afhankelijk van het type afspraak.  Bij een eerste afspraak voor een nieuwe klacht gebruiken we 60  tot 90 minuten voor een uitgebreide screening, intake en onderzoek. Vervolgafspraken duren gemiddeld 45 minuten.

  Wat kost een acupunctuur behandeling?

  De kosten van een acupunctuur behandeling zijn afhankelijk van het type afspraak.

  Een eerste consult kost € 70,- euro. Dit bestaat uit intake waarin een goede diagnose wordt gesteld. Daarnaast wordt vaak de eerste behandeling uitgevoerd.

  Vervolgafspraken Acupunctuur kosten € 60,- euro per 45 minuten.

  Voor een volledig overzicht van de tarieven: klik hier

  Kan ik de kosten declareren bij de zorgverzekering?

  Als acupuncturist is Nikki aangesloten bij de Zhong, ofwel de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (NVTCG), en voldoet daarmee aan alle eisen die zijn gesteld door de Nederlandse zorgverzekeraars. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden.

  Bij JUNO ontvang en betaal je eerst zelf de factuur. Dit kan contant, per pin of middels een betaalverzoek direct na de behandeling op locatie.

  Voorwaarde voor vergoeding van de behandeling door een Zhong-therapeut is wel dat je een aanvullend pakket* hebt, waarin Chinese geneeswijzen zijn opgenomen. Veel, maar zeker niet alle verzekeraars vergoeden Chinese geneeswijzen. Bekijk voor een actueel overzicht van de vergoedingen per polis op zorgwijzer.nl

  Hoe borgen jullie de kwaliteit?

  Alle werkzame acupuncturisten hebben de 3-jarige Nederlandse TCM Acupunctuuropleiding gevolgd en zijn lid van Zhong. Zhong is de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

  Kwaliteit staat centraal

  JUNO voldoet aan de kwaliteitseisen zoals gesteld door de Nederlandse vereniging voor traditionele Chinese Geneeskunde (Zhong Lidnr. 2022055).