ACUPUNCTUUR TER VOORBEREIDING OP DE BEVALLING

Zoek je mogelijkheden om je optimaal voor te bereiden op de bevalling, of juist naar laatste middelen om de bevalling op gang te brengen? Acupunctuur biedt je een medicijnvrij en veilige manier.

Home » Diensten » Acupunctuur ter voorbereiding op de bevalling

Bereid je voor op de bevalling met acupunctuur

Vanaf de 36e of 37e week van de zwangerschap kan gestart worden met een acupunctuurbehandeling om het bekken en baarmoederhals voor te bereiden op de bevalling. Dit wordt gevolgd door één behandeling per week totdat de bevalling begint.

  Acupunctuur Tilburg

  De voordelen van acupuntuur ter voorbereiding op de bevalling

  • Grotere kans dat je binnen 42 weken bevalt
  • Je stressniveau ligt lager
  • Je bevalling verloopt soepeler, je bent meer ontspannen
  • De duur van je bevalling is korter (gemiddeld 2 uur korter)
  • De ontsluiting verloopt makkelijker
  • Je kan makkelijker en dieper ademhalen
  • De weeën zijn beter op te vangen
  • Bevallen is minder pijnlijk
  • Je bent erna minder vermoeid
  • Je borstvoeding komt makkelijker op gang
  • Het herstel erna gaat voorspoediger

  Wat zegt de literatuur?

  Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd naar het effect van acupunctuur voorafgaand aan de bevalling. Uit deze studies zijn de belangrijkste effecten van “pre-birth” acupunctuur:-

  Een efficiënter ontsluitingsfase waardoor de duur van de bevalling korter is (gemiddelde 2 uren korter)
  Een verminderde kans op medische interventie, inclusief medische inleiding en keizersnede.

  Bezoek de website van Debra Betts voor meer bewijsvoering: klik hier

  Opwekken bevalling met acupunctuur

  Je baby lang kunnen dragen is iets waar je trots op mag zijn: de baarmoeder is, zolang de placenta goed functioneert en er voldoende vruchtwater is, de beste omgeving voor een jonge baby. Uit onderzoek blijkt dat de risico’s met 40 en 41 weken bevallen het kleinst zijn in de hele zwangerschap. Verder, met 42 weken zijn de risico’s nog steeds lager dan bevallen met 37 weken.

  Het is mogelijk om met acupunctuur je bevalling op gang te brengen. Acupunctuur werkt als katalysator; maar uiteindelijk bepalen je baby en je lichaam zelf wanneer ze er klaar voor zijn.

  Het liefst bereiden we je lichaam rustig voor (vanaf 36 weken) dan stevig te moeten inzetten om jouw bevalling op gang te brengen op het eind. Zo gaat de overgang van zwanger naar bevallen namelijk veel soepeler. Toch is het soms gewoonweg nodig om tijdig te bevallen om een medisch traject te voorkomen. Bij JUNO kunnen we je hiermee helpen.

  Veelgestelde vragen m.b.t. acupuntuur ter voorbereiding op de bevalling

  Hoelang duurt een acupuntuur behandeling?

  De duur van de behandeling is afhankelijk van het type afspraak.  Bij een eerste afspraak voor een nieuwe klacht gebruiken we 60  tot 90 minuten voor een uitgebreide screening, intake en onderzoek. Vervolgafspraken duren gemiddeld 45 minuten.

  Wat kost een acupunctuur behandeling?

  De kosten van een acupunctuur behandeling zijn afhankelijk van het type afspraak.

  Een eerste consult kost € 70,- euro. Dit bestaat uit intake waarin een goede diagnose wordt gesteld. Daarnaast wordt vaak de eerste behandeling uitgevoerd.

  Vervolgafspraken Acupunctuur kosten € 60,- euro per 45 minuten.

  Voor een volledig overzicht van de tarieven: klik hier

  Kan ik de kosten declareren bij de zorgverzekering?

  Als acupuncturist is Nikki aangesloten bij de Zhong, ofwel de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (NVTCG), en voldoet daarmee aan alle eisen die zijn gesteld door de Nederlandse zorgverzekeraars. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden.

  Bij JUNO ontvang en betaal je eerst zelf de factuur. Dit kan contant, per pin of middels een betaalverzoek direct na de behandeling op locatie.

  Voorwaarde voor vergoeding van de behandeling door een Zhong-therapeut is wel dat je een aanvullend pakket* hebt, waarin Chinese geneeswijzen zijn opgenomen. Veel, maar zeker niet alle verzekeraars vergoeden Chinese geneeswijzen. Bekijk voor een actueel overzicht van de vergoedingen per polis op zorgwijzer.nl

  Hoe borgen jullie de kwaliteit?

  Alle werkzame acupuncturisten hebben de 3-jarige Nederlandse TCM Acupunctuuropleiding gevolgd en zijn lid van Zhong. Zhong is de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

  Kwaliteit staat centraal

  JUNO voldoet aan de kwaliteitseisen zoals gesteld door de Nederlandse vereniging voor traditionele Chinese Geneeskunde (Zhong Lidnr. 2022055).