MANUELE THERAPIE TILBURG

Ben je een vrouw en op zoek naar een Manuele Therapie Tilburg? Dan ben je bij JUNO Health & Wellness aan het juiste adres. De praktijk “Voor Vrouwen, Door Vrouwen”.

Home » Diensten » Manuele therapie

Manuele therapie Tilburg voor vrouwen

Manuele therapie is een specialistische manuele benadering waarbij de therapeut verschillende “hands-on” technieken gebruikt om pijnklachten te diagnosticeren en te behandelen. Deze pijnklachten kunnen betrekking hebben op zowel de gewrichten als de zachte weefsels en het zenuwstelsel.

Manuele therapie is vaak zeer effectief bij het verminderen van pijn, stijfheid en myofasciale beperkingen. Het helpt ook bij het verminderen van ontstekingen en het versnelt het natuurlijke vermogen van ons lichaam om zichzelf te genezen.

Dus ervaar je lichamelijke ongemakken? De Manueel therapeuten van JUNO Health & Wellness staan voor je klaar.

  Manuele therapie - JUNO Health & Wellness Tilburg

  Klachten die behandeld kunnen worden met manuele therapie

  Manuele therapie kan worden gebruikt voor de behandeling van veel verschillende klachten. Hierbij kun je onder andere denken aan;

  • Lage rugpijn
  • Hoge rugpijn
  • Nekpijn
  • Hoofdpijn
  • Bekkenpijn
  • Heupklachten
  • Schouderklachten
  • Artrose
  • Fractuur
  • Stijfheid van gewrichten
  • Verrekking of spanning van een spier
  • Verzwikking van een gewrichtsband

  Staat je klacht niet op deze lijst maar ben je benieuwd of de klacht verholpen kan worden met behulp van manuele therapie technieken? Neem dan gerust contact op met JUNO.

  Manueel therapeut Tilburg

  Nikki Rowe ronde 17 jaar geleden de Master in Rehabilitation Science af en startte ze haar carrière als fysiotherapeut. Sindsdien heeft ze zich verder gespecialiseerd in o.a. Manuele Therapie, Acupunctuur en Yoga.

  Nikki stelt de cliënt graag centraal en combineert al haar expertises om de beste zorg voor vrouwen in Tilburg en omgeving aan te bieden.

  Ze verwelkomt je graag voor een afspraak Manuele therapie in haar praktijk in Tilburg. Lees onder het team meer over Nikki.

  Manuele therapie - JUNO Health & Wellness Tilburg

  Nikki Rowe – Manueel therapeut Tilburg

  Cliënten over Manuele therapie Tilburg

  Google review badge - JUNO Health & Wellness

  Manuele therapie van JUNO Health & Wellness wordt beoordeeld met 5 sterren!

  Veelgebruikte manuele technieken

  De manueel therapeuten van JUNO hanteren onder andere de volgende Manuele therapie technieken;

  • individuele gewrichtsmobilisaties
  • manipulaties
  • distracties
  • spierontspanningstechnieken
  • massagetechnieken
  • bindweefsel-release technieken
   Manueel Therapie Tilburg

   Veelgestelde vragen

   Hoelang duurt een manuele therapie behandeling?

   De duur van de behandeling hangt af of het een nieuwe klacht is of dat het een vervolgafspraak voor een bestaande klacht betreft. Voor de eerste afspraak van een nieuwe klacht wordt 60 minuten genomen voor een uitgebreide screening, intake en onderzoek. Voor vervolgafspraken is een half uur vaak voldoende.

   Wat kost een manuele therapie behandeling?

   Het eerste consult duurt 60 minuten en bestaat uit twee onderdelen;

   1. screening, intake en onderzoek manueel therapie á € 55,- euro
   2. manueel therapie behandeling á € 55,- euro

   Voor vervolgafspraken geldt het tarief voor manuele therapie van € 55,- euro per 30 minuten.

   Voor een volledig overzicht van de tarieven: klik hier

   Kan ik de kosten declareren bij de zorgverzekering?

   JUNO werkt contractvrij. Dit betekent dat je mijn factuur eerst zelf ontvangt en betaalt. Daarna dien je de rekening voor vergoeding in bij jouw zorgverzekeraar. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel je vergoed krijgt. Raadpleeg voor het maken van een afspraak daarom altijd eerst je polisvoorwaarden en/ of mail je verzekeraar vooraf hoeveel je terugkrijgt. 

   Hoe verminderd manuele therapie uw pijn?

   Het is een veel voorkomende misvatting dat gewrichten pijnlijk kunnen zijn omdat ze “op de verkeerde plek” staan en dat een manuele techniek de pijn vermindert door het gewricht “weer op zijn plek” te zetten. Dit is alleen het geval bij een acute ontwrichting. 

   Pijn en pijnbeleving is zeer complex en omvat verschillende delen van onze hersenen en zenuwstelsels. Recent wetenschappelijk bewijs toont aan dat manuele therapie die op gewrichten en zachte weefsels worden toegepast, op twee verschillende niveaus werken om pijn te helpen verminderen:

   • Op het niveau van het ruggenmerg

   Manuele technieken stimuleren de zenuwreceptoren in de gewrichten en het bindweefsel die berichten naar het ruggenmerg sturen, waardoor inkomende berichten naar het ruggenmerg vanuit het pijnlijke gebied worden geblokkeerd.

   • Binnen de hersenen

   Manuele technieken stimuleren de hersengebieden die betrokken zijn bij pijnmodulatie, waardoor de hersenen hun eigen vorm van natuurlijke pijnstillers vrijgeven en binnenkomende berichten uit het pijnlijke gebied remmen.

   Dit is belangrijk te begrijpen. Onjuiste overtuigingen met betrekking tot het mechanisme van pijn kunnen op de lange termijn bijdragen tot het behoud of de verergering daarvan.

   Door de pijnvermindering die je ervaart als gevolg van manuele therapie, kun je meer bewegen met minder pijn en ongemak. Het is belangrijk dat je doorgaat met bewegen en dat je de specifieke oefeningen uitvoert die de therapeut geeft om de effecten van manuele therapie te maximaliseren.

   Kwaliteit staat centraal

   JUNO voldoet aan de kwaliteitseisen zoals gesteld door de beroepsvereniging van fysiotherapeuten in Nederland (KNGF lidnummer: P417868).