ACUPUNCTUUR VOOR HERSTEL NA DE BEVALLING

Gaat jouw herstel na de geboorte van je kindje niet zo gemakkelijk? Bevorder het herstelproces met acupunctuur. Een medicijnvrij en veilige behandelmethode voor de postpartumperiode.

Home » Diensten » Acupunctuur voor postpartum herstel

Herstellen na de bevalling met acupunctuur

In de traditionele Chinese geneeskunde is de geboorte een verschuiving van een “yang”-staat naar een “yin”-staat, waarin een vrouw een overvloed aan vitale energie (qi, bloed, essentie) verliest. Het is dus begrijpelijk dat het herstel na de geboorte van je kindje niet altijd zo gemakkelijk loopt.

De postpartumperiode is een essentiële tijd van rust en herstel, en zachte verzorging, niet alleen voor de baby maar ook voor de nieuwe moeder. Acupunctuur kan helpen om de overgang naar het moederschap te vergemakkelijken en verlichting te bieden.

  Acupunctuur Tilburg

  Acupunctuur na de bevalling kan je helpen met o.a.;

  • Te weinig melkproductie
  • Borstontsteking
  • Herstel van de bevalling
  • Herstel na een keizersnede
  • Aambeien
  • Vermoeidheid
  • Postnatale depressie/ angst
  • Stress
  • Slapen, en je aanpassen aan je nieuwe leven
  • Pijn verminderen

  Wij staan klaar om je te ondersteunen tijdens deze belangrijke periode van jouw leven.

  Veelgestelde vragen m.b.t. acupuntuur voor postpartum herstel

  Hoelang duurt een acupuntuur behandeling?

  De duur van de behandeling is afhankelijk van het type afspraak.  Bij een eerste afspraak voor een nieuwe klacht gebruiken we 60  tot 90 minuten voor een uitgebreide screening, intake en onderzoek. Vervolgafspraken duren gemiddeld 45 minuten.

  Wat kost een acupunctuur behandeling?

  De kosten van een acupunctuur behandeling zijn afhankelijk van het type afspraak.

  Een eerste consult kost € 70,- euro. Dit bestaat uit intake waarin een goede diagnose wordt gesteld. Daarnaast wordt vaak de eerste behandeling uitgevoerd.

  Vervolgafspraken Acupunctuur kosten € 60,- euro per 45 minuten.

  Voor een volledig overzicht van de tarieven: klik hier

  Kan ik de kosten declareren bij de zorgverzekering?

  Als acupuncturist is Nikki aangesloten bij de Zhong, ofwel de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (NVTCG), en voldoet daarmee aan alle eisen die zijn gesteld door de Nederlandse zorgverzekeraars. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden.

  Bij JUNO ontvang en betaal je eerst zelf de factuur. Dit kan contant, per pin of middels een betaalverzoek direct na de behandeling op locatie.

  Voorwaarde voor vergoeding van de behandeling door een Zhong-therapeut is wel dat je een aanvullend pakket* hebt, waarin Chinese geneeswijzen zijn opgenomen. Veel, maar zeker niet alle verzekeraars vergoeden Chinese geneeswijzen. Bekijk voor een actueel overzicht van de vergoedingen per polis op zorgwijzer.nl

  Hoe borgen jullie de kwaliteit?

  Alle werkzame acupuncturisten hebben de 3-jarige Nederlandse TCM Acupunctuuropleiding gevolgd en zijn lid van Zhong. Zhong is de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

  Kwaliteit staat centraal

  JUNO voldoet aan de kwaliteitseisen zoals gesteld door de Nederlandse vereniging voor traditionele Chinese Geneeskunde (Zhong Lidnr. 2022055).