DRY NEEDLING

Wat is dry needling?

Dry needling is een specialistische behandelmethode van de fysiotherapeut waardoor “trigger points” (of spierverhardingen) worden aangeprikt met een zeer dunne acupunctuurnaald. Het effect hiervan is dat de aangedane spieren snel en langdurig ontspannen waardoor pijn klachten ook verminderen.

 

  JUNO Dry needling voor vrouwen Tilburg

  Wat zijn “trigger points”?

  Een “trigger point” is een plek in een spier waar spanning zich verzamelt, die zowel lokale pijn als uitstralende pijn kan veroorzaken. Trigger points kunnen zich uiten in;

  • NBewegingsbeperkingen, pijn of stijfheid in een gewricht
  • NVerminderde spierkracht
  • NLokale pijn of stijfheid in een spier
  • NUitstralende pijn die op een andere plek gevoeld kan worden
  • NHoofdpijn of aangezichtspijn

  Ben je benieuwd of jouw klacht verholpen kan worden middels dry needling?  Neem dan gerust contact op met JUNO.

  Veelgestelde vragen m.b.t. dry needling

  Hoe voelt dry needling aan?

  Het inbrengen van het naaldje voel je niet. Als de trigger point aangeprikt wordt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat kan een kortdurende kramp gevoel geven en zou gepaard kunnen gaan met wat lokale pijn en soms ook uitstralende pijn. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en zul je merken dat je makkelijker kunt bewegen. Het komt ook voor dat men licht kan transpireren of zich vermoeid kan voelen, maar dat herstelt zich snel.

  Hoelang duurt een dry needling behandeling?

  De duur van de behandeling is gelijk aan 1 fystioheraptie behandeling á 30 minuten. De behandeling zelf duurt per naald slechts enkele seconden. Hoeveel naalden er nodig zijn hangt af van het aantal actieve trigger points die behandeld moeten worden.

  Wat kost een dry needling behandeling?

  Dry needling valt onder een reguliere fysiotherapie behandeling en zijn dan ook gelijk aan het fysiotherapie tarief á € 38,- euro.

  Kan ik de kosten declareren bij de zorgverzekering?

  JUNO werkt contractvrij. Dit betekent dat je de factuur eerst zelf ontvangt en betaalt. Dit kan contant, per pin of middels een betaalverzoek direct na de behandeling op locatie.

  Daarna dien je zelf de rekening in bij jouw zorgverzekeraar voor een vergoeding. Het verschilt per zorgverzekeraar en polis hoeveel je vergoed krijgt. Raadpleeg daarom altijd eerst je polisvoorwaarden en/of mail je zorgverzekeraar om vooraf te weten waar je aan toe bent.